Over de Klimaatacademie

De Klimaatacademie is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en wil leden (en niet-leden) kennis en hands-on oplossingen aanreiken waarmee zij koplopers in de energietransitie kunnen zijn. In de Klimaatacademie vind je workshops en publicaties die in de loop van het jaar verder worden aangevuld.

Energietransitie versnellen, klimaatbeleid innoveren

Klimaatverbond Nederland wil de energietransitie versnellen. In de Klimaatacademie bieden we professionals handvatten om daar waar het stagneert toch te kunnen doorpakken. Om van het klimaatbeleid en de energietransitie een innovatie te maken waaraan bewoners, bedrijven en overheden gezamenlijk maar met verschillende  verantwoordelijkheden en mogelijkheden werken.

Workshops

Voor professionals die koploper in de energietransitie willen zijn, biedt de Klimaatacademie inspirerende en interactieve workshops. De workshops worden verzorgd door klimaatprofessionals die verbonden zijn aan Klimaatverbond Nederland. Daarmee haal je gegarandeerd de juiste hands-on klimaatkennis in huis. De diverse workshops zijn ook te combineren met bijvoorbeeld een inspiratiedag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Publicaties

Gedegen onderzoeken, interessante praktijkcases, inspirerende resultaten. Op de website van de Klimaatacademie tref je publicaties van klimaatprofessionals over de versnelling van de energietransitie en innovatie van het klimaatbeleid. Deze publicaties zijn verschenen in het kader van projecten waarbij Klimaatverbond Nederland betrokken is. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de workshops of organiseer je een evenement waarbij je één of meerdere onderdelen van de Klimaatacademie een plek wilt geven? Aarzel niet en neem contact met ons.

Publicaties

Burgerrapport ‘Meedenken om mee te doen’

Burgerrapport ‘Meedenken om mee te doen’

De samenleving staat voor een urgente en complexe opgave die iedereen raakt. En dat in een tijdsgewricht waarin de democratie onder druk staat en mensen de overheid wantrouwen. Het vervolg voor het Klimaatakkoord, zowel landelijk als lokaal, gaat ook over het functioneren van de democratie.

Lees verder
Ruggengraat voor het klimaat: Hoe maken we onze scholen sneller duurzaam?’

Ruggengraat voor het klimaat: Hoe maken we onze scholen sneller duurzaam?’

Het programma van de Green Deal Scholen is op de eindmeting na nagenoeg afgerond. Een nieuw initiatief gaat van start, want het werk is nog niet af. De intenties zijn goed, er is volop aandacht voor duurzaamheid bij schoolbesturen. De koplopers zijn uit de startblokken. Toch blijkt het niet zo eenvoudig om schaal te realiseren, volume te bereiken en een complex spelersveld grootschalig in beweging te krijgen richting realisatie van duurzaamheid. 

Lees verder
Wageningen Universiteit: zeven redenen om te investeren in een groene stad

Wageningen Universiteit: zeven redenen om te investeren in een groene stad

Een groene gemeente is goed voor gezondheid en welbevinden, versterkt de biodiversiteit, beperkt de gevolgen van hitte, wateroverlast en droogte en verbetert de luchtkwaliteit. Om groen een hoge prioriteit te geven op de lokale politieke agenda lanceerden Operatie Steenbreek, Entente Florale en Klimaatverbond Nederland onlangs de campagne ‘Hoe groener hoe beter’.

Lees verder
Onderzoek Warmetruiendag: Nederlander in klimaatspagaat

Onderzoek Warmetruiendag: Nederlander in klimaatspagaat

Bijna alle Nederlanders (93%) denken regelmatig na over klimaatverandering. Toch blijft men pessimistisch over de kansen om mondiale opwarming binnen veilige grenzen te houden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van i&o research voor Warmetruiendag 2018.

Lees verder

Klimaatverbond Nederland